4 Mei-Projekt zoekt nieuwe dirigent

Pieter Kole vertrekt. Wij zoeken daarom een nieuwe dirigent.

Pieter heeft gedurende 20 jaar deze functie met veel enthousiasme en muzikaal talent bij ons vervuld. Met pijn in het hart en in overleg met het bestuur heeft Pieter besloten per 1 oktober 2017 te stoppen. Het lukt niet meer  het dirigentschap te combineren met zijn andere werkzaamheden.

Onder zijn leiding en door zijn gedrevenheid hebben wij gedurende afgelopen 20 jaren met veel plezier en inzet kunnen werken aan de opzet en uitvoering van een groot aantal concerten. Jaarlijks geven wij een viertal concerten rondom de maand mei in het noorden en midden van ons land. Daarnaast geven wij gelegenheidsoptredens gekoppeld aan relevante herdenkingen en actuele maatschappelijke ontwikkelingen al of niet in combinatie met Duitse vriendenkoren.

 

VACATURE

 Wij zoeken een dirigent die:

 • Actief wil meewerken aan de voorbereiding en de uitvoering van geëngageerde thematische programma’s, met onder meer hedendaagse koormuziek
 • Maatschappelijk betrokken is en affiniteit heeft met de doelstelling van onze vereniging
 • Een conservatorium Koordirectie of een gelijkwaardige opleiding heeft
 • Ervaring heeft met het dirigeren van koren en ensembles/orkesten
 • Vakmanschap bezit op het gebied van zangtechniek, muzikaliteit en expressie en dit kan overbrengen
 • Goed kan samenwerken met bestuur, programmagroep en regisseur
 • Het beste uit het koor kan en wil halen
 • Een brede muzikale interesse heeft
 • Een netwerk heeft in de muziekwereld

 

WAT BIEDEN WIJ?

 • Een koor met actieve leden en ambitieuze programma’s
 • Een prettige en gezellige sfeer
 • Ruimte voor eigen inbreng in de programmering
 • Salariëring volgens de beroepsrichtlijnen
 • Een functie voor langere termijn, na een proefperiode van een jaar

 

SOLLICITEREN

Ben je geïnteresseerd in deze functie en in de samenwerking met ons koor, stuur dan je motivatie voorzien van CV en referenties, naar Cock Voorn, voorzitter van de vereniging 4 Mei-Projekt.

Emailadres: sollicitatie@4meiprojekt.nl

Sluitingsdatum: 31 augustus 2017

 

PROCEDURE

De sluitingsdatum van de sollicitatie is 31 augustus 2017. Begin september maken we een selectie van de kandidaten  met wie we graag een gesprek willen hebben. Met deze kandidaten zoeken wij op maandag 11 september contact.

Gesprekken met kandidaten vinden plaats op woensdagavond 13 en vrijdagavond 15 september. Indien nodig en wenselijk hebben we ook ruimte gepland op zaterdag 16 september vanaf 11 uur.

Na deze gesprekken plannen we met enkele kandidaten een proefdirectie op donderdagavond 21 of 28 september.

 

WIE ZIJN WIJ?

De  Culturele Vereniging 4 Mei-Projekt uit Groningen is in 1979 ontstaan, geïnspireerd door het verzet tegen het fascisme in de Tweede Wereldoorlog.

Het koor van het 4Mei-Projekt is een eigenzinnig, gemengd koor dat  bestaat uit 34 zangers.

Wij brengen jaarlijks op en in de weken rondom 4 mei een programma met thema’s in de sfeer van vrede, vrijheid en sociale rechtvaardigheid. De nadruk ligt daarbij op koormuziek, a capella of begeleid door ensemble of orkest, waarbij regelmatig wordt samengewerkt met dansers en acteurs. Ook gebruiken we andere cultuurvormen zoals poëzie en tentoonstellingen.

De programma’s worden voorbereid door een programmagroep in samenspraak met de dirigent en een eventueel betrokken regisseur.

Wij hebben onder meer  programma’s gemaakt over Entartete Musik, Armenië, Zuid-Afrika, Soweto, de Jodenvervolging, zigeuners, vluchtelingen in Nederland, de situatie in voormalig Joegoslavië en over voorvechters van onze vrijheden. Daarbij is muziek uitgevoerd van onder meer Sjostakovitsj, Brecht en Eisler, Theodorakis, Philip Glass, Jiddische, Latijns-Amerikaanse, Zuid Afrikaanse, Britse en Nederlandse componisten.

Het doel van onze concerten is niet alleen stilstaan bij de herdenking en het herdenken,  maar ook het publiek informeren en bewust maken van wat de destijds bevochten vrijheid nu, meer dan 70 jaar later, nog betekent.

Soms wordt muziek speciaal voor onze programma’s gecomponeerd of bewerkt of wordt gezocht naar bijzondere muziek die nog niet vaak is uitgevoerd. Wij streven er naar om opdrachten te verschaffen aan jonge, talentvolle of relatief minder bekende kunstenaars.

De reguliere repetities vinden plaats op donderdagavond in De Cirkel, dichtbij het centrum van Groningen.

Jaarlijks vindt eind januari een repetitieweekend plaats en ter voorbereiding op de concerten zijn er extra repetities in april. Ter verbetering van de zangkwaliteit doen wij aan individuele stemvorming en klassikale koorscholing.

 

MEER INFORMATIE 

www.4meiprojekt.nl

of bel met:

 • Cock Voorn, tel.nr. 06-21855269, of met
 • Emmy Bremer, tel.nr. 06-28973992

 

We zien uit naar je reactie.