4 Mei-Projekt zong in Oldenburg, 6 oktober

Gastoptreden 4 MP bij 40-jarig Jubileum Oldenburger Chor Bundschuh

(door Elly Landman)

Niet alleen het 4 Mei-Projekt vond haar oorsprong aan het eind van de jaren zeventig. Ook ons zusterkoor ‘Oldenburger Chor Bundschuh’ heeft op 6 oktober jl. zijn veertigjarig bestaan gevierd met een prachtig jubileumconcert in het tot de nok gevulde Staatstheater in Oldenburg. Onder de aansprekende titelĀ  ‘LINKE LIEDER ZUR RECHTEN ZEIT’ bracht Chor Bundschuh een prachtig overzicht van maatschappelijk betrokken koorrepertoire van de afgelopen veertig jaar en ontving daarvoor een daverend applaus van een 500-koppig publiek!

Foto Staatstheater Oldenburg
Foto Hinke de Boer

De zusterkoren DGB-Chor Hannover, Bremer Chorwerkstatt en wij als 4 Mei-Projekt droegen elk met een kort gastoptreden bij aan de feestvreugde. Het 4 Mei-Projekt zong een aantal Armeense Liederen, het Tsigajnerlied en het onsterfelijke ‘Immortal Bach’, waarmee ook wij een gigantisch applaus oogstten! Een onvergetelijke ervaring in zo’n mooi theater.

Ook vanaf deze plaats feliciteren wij Chor Bundschuh van harte met haar 40-jarig jubileum en hopen in de toekomst nog vele malen vorm te kunnen geven aan mooie gezamenlijke projecten!

https://www.chor-bundschuh.de/