Toelichting bij ALV (punt 4)

Beste koorleden,

Hierbij een toelichting bij agendapunt 4 van de algemene ledenvergadering morgenavond.

Daarnaast leek het me goed de mail van Wolfgang Lange (zie datum en tijd) waarin hij aangeeft af te zien van zijn komst naar Groningen toe te sturen (zie hieronder).

Groet,

Cock


Mail Wolfgang Lange

datum: 7 oktober 2017 om 18:32 uur

Beste Cock,

ik heb er zorgvuldig over nagedacht en besloten niet naar Groningen te komen. Je voorstel om eerder te beginnen en daardoor een trein eerder naar huis te kunnen nemen is meer dan redelijk maar speelde slechts parten in mijn besluitvorming. Ik ben sinds afgelopen donderdag officieel dirigent geworden van een prachtig kamerkoor, Mnemosyne uit Nijmegen en wist toen weer waarom ik dit vak ben ingegaan. Ik wil zelf uitgedaagd worden, mezelf ook daardoor verbeteren, naast het niveau van het koor ook mijn grenzen verleggen.

Het heeft allemaal zijn voor-en nadelen. Op dit moment heb ik vier kamerkoren en zou het 4 mei projectkoor Groningen mijn vijfde worden. Het spijt me te moeten zeggen maar ik denk dat ik de eerste jaren veel energie moet steken in jouw koor vanwege een grote achterstand in zangtechniek en luistervermogen. Dát én de combinatie reizen zouden wel eens er voor kunnen gaan zorgen dat ik, eerder dan dat jullie zouden wensen, afhaak. En dat wil ik voorkomen. Het idee om jullie dirigent te worden sprak me aan vanuit jullie visie, thematiek, onderwerpen, invulling. Echt uniek in Nederland.

Maar naast dát ben ik musicus en voor mij staat, vanuit een goede zang verder kunnen borduren, toch bovenaan. Met pijn in mijn hart moet ik daarom zeggen :

ik wens het koor al het goede toe voor de toekomst en hoop dat jullie een fijne dirigent krijgen!

Met vriendelijke groet,
Wolfgang Lange