Programma 2022

Brose Aarde

 

Een prachtig nieuw programma: Brose Aarde. In dit programma vragen we aandacht voor onze relatie met de aarde en het klimaat. Specifieker nog, voor het onrecht dat voortvloeit uit ons huidige handelen dat onze planeet in gevaar brengt.

Posterontwerp: Jolanda Vermaas

Het effect van klimaatverandering op deze wereld valt niet te onderschatten. Grote overstromingen, aardverschuivingen en een stijging van de zeespiegel aan de ene kant. Intense droogte, bosbranden en het oprukken van woestijnen aan de andere kant. Grote verschillen, maar allemaal met dezelfde uitkomst: een bedreiging van de bestaanszekerheid van tientallen miljoenen mensen.

Samen in actie voor onze aarde

Dit alles is iets om bij stil te staan, of liever nog om over te gaan tot actie. Met stilstaan alleen komt geen verandering tot stand. Niet in ons handelen en al helemaal niet in de wereld. Het is onze opdracht om de zorg voor onze planeet serieus te nemen. En dat moeten we met z’n allen doen!
Actieve verandering van onze houding is van groot belang om onze aarde te beschermen en daarmee ieders leefomgeving. Het streven is daarom het publiek te betrekken, te activeren en hen een rol te geven in het concert. Onderdeel van onze boodschap is dat het probleem de hele wereld aangaat. Samen staan we sterker en creëren we meer beweging.

Hoe kan ons die planeet versorg as ons nie mekaar kan versorg nie

Hoe kan ons mekaar versorg as ons nie die planeet kan versorg nie

(uit: Brose Aarde – Antjie Krog)

 Concertdata en kaartverkoop

  • zaterdag 8 oktober, Abdijkerk in Aduard | Kaarten Aduard
  • zondag 9 oktober, Neue Kirche in Emden (D) – aanvang: 17.00 uur!
  • zaterdag 15 oktober, Aboretumkerk Wageningen | Kaarten Wageningen
  • zondag 30 oktober, De Nieuwe Kerk in Groningen | Kaarten Groningen

Alle concerten beginnen om 20.00 uur, met uitzondering van het concert in Emden (Duitsland). Kaarten voor het programma in Aduard, Groningen en Wageningen zijn aan de kassa en online te koop via Podiumplein. 

Programmagroep 2022

Programmagroep 2022
(v.l.n.r.) boven: Robert Ramaker, Wim Berg, Jolanda Hutte, Ton Rohde
onder: Marijke Kapteijn, Jolanda A. Vermaas, Willem de Lange en Alian Bergsma Foto: Kees Schäuikes

Brose Aarde, hoort dat niet met een z. In het Nederlands zeker, maar niet in het Afrikaans, de taal van de tekst die de kern vormt van het programma. De titel benadrukt dat die broze aarde een probleem is dat de hele wereld aangaat. Samen staan we sterker en creëren we meer beweging. Deze programmagroep wilde die aspecten op verschillende manieren vormgeven. We werkten in de voorbereiding nauw samen met regisseur Ton Rohde en onze artistiek leider en dirigent Robert Ramaker. We kunnen nu wel wat spoilers weggeven, … iets bijzonders met bomen… acrobaten en vooral veel koormuziek. Het is een spectaculair en innovatief programma geworden!

Nederlands | Afrikaans

Onze sprekers spreken een tekst uit in het Nederlands, zodat de boodschap van het programma goed overkomt. Ons koor zingt de oorspronkelijke tekst. Voor de liefhebber delen we hier de video van de tekst zoals die voorgedragen is door Antjie Krog zelf.

Het volledige programma

Subsidiënten:
VSB-fonds
Gemeente Westerkwartier
Gemeente Wageningen
Kunstraad Groningen
Scholten-Kammingafonds (jbs-hsk)
Emmaplein Foundation
Provincie Groningen