Brose Aarde

* CONCERTEN ZIJN VERSCHOVEN NAAR OKTOBER/NOVEMBER *

Het nieuwe seizoen is al een aantal weken aan de gang. Het koor is met frisse moed gestart aan een prachtig nieuw programma: Brose Aarde. In dit programma vragen we aandacht voor onze relatie met de aarde en het klimaat. Specifieker nog, voor het onrecht dat voortvloeit uit ons huidige handelen dat onze planeet in gevaar brengt.

Het effect van klimaatverandering op deze wereld valt niet te onderschatten. Grote overstromingen, aardverschuivingen en een stijging van de zeespiegel aan de ene kant. Intense droogte, bosbranden en het oprukken van woestijnen aan de andere kant. Grote verschillen, maar allemaal met dezelfde uitkomst: een bedreiging van de bestaanszekerheid van tientallen miljoenen mensen.

Dit alles is iets om bij stil te staan, of liever nog om over te gaan tot actie. Met stilstaan alleen komt geen verandering tot stand. Niet in ons handelen en al helemaal niet in de wereld. Het is onze opdracht om de zorg voor onze planeet serieus te nemen. En dat moeten we met z’n allen doen!
Actieve verandering van onze houding is van groot belang om onze aarde te beschermen en daarmee ieders leefomgeving. Het streven is daarom het publiek te betrekken, te activeren en hen een rol te geven in het concert. Onderdeel van onze boodschap is dat het probleem de hele wereld aangaat. Samen staan we sterker en creëren we meer beweging.

Op verschillende manieren willen we dat laatste aspect vormgeven. De ProgrammaGroep2022 (zie foto) is druk bezig om de invulling van het thema op een steeds gedetailleerder niveau uit te werken. Daarbij werken we nauw samen met regisseur Ton Rohde en onze artistiek leider en dirigent Robert Ramaker. Eigenlijk willen we nog even geen spoilers weggeven, behalve… iets bijzonders met bomen… En dat het een spectaculair en innovatief concert belooft te worden!


Hoe kan ons die planeet versorg as ons nie mekaar kan versorg nie

Hoe kan ons mekaar versorg as ons nie die planeet kan versorg nie

(uit: Broze Aarde – Antjie Krog)


Concertdata

— DE CONCERTEN ZIJN VERSCHOVEN NAAR DE MAANDEN OKTOBER/NOVEMBER VAN 2022 !! —

  • zaterdag 8 oktober, Abdijkerk in Aduard
  • zondag 9 oktober, Neue Kirche in Emden (D) – aanvang: 17.00 uur !
  • zaterdag 15 oktober, Arboretumkerk in Wageningen
  • zondag 30 oktober, Nieuwe Kerk in Groningen
  • zaterdag 12 november, Theater de Schalm (Podium Zuidhaege) in Assen

Alle concerten hebben 20.00 uur als aanvangstijd, met uitzondering van het concert in Emden (Duitsland)


Programmagroep 2022

Programmagroep 2022
(v.l.n.r.) boven: Robert Ramaker, Wim Berg, Jolanda Hutte, Ton Rohde
onder: Marijke Kapteijn, Jolanda A. Vermaas, Willem de Lange en Alian Bergsma

foto: Kees Schäuikes