Jonge componist gezocht (update: gevonden)

Ben jij componist en heb je interesse in een compositieopdracht voor een maatschappelijk geëngageerd koor? En kun je deze uiterlijk oktober opleveren? Dan hebben wij misschien iets voor je.

Wij, dat is het 4 Mei-Projekt in Groningen. We maken elk jaar een voorstelling met vrede en gerechtigheid als thema. Voor 2025 staat 80 jaar vrede centraal. Maar vooral wat de oorlog doet met de volgende generaties. Niet alleen de oorlog van 40-45. Ook wat vluchtelingen die nu uit een conflictsituatie naar ons land zijn gekomen, vertellen aan hún kinderen. Het lijkt ons mooi om de rode draad van onze voorstelling vorm te geven in een te maken compositie, bijvoorbeeld een stuk aan het begin en het eind. Daarvoor zoeken we een componist.

Ons idee is een werk dat we aan begin en eind van het programma kunnen zingen. Dat kan dezelfde of bijna dezelfde melodie zijn, waarbij de teksten het verschil maken. Qua inhoud of taal. Wie de tekst maakt, daarover kunnen we overleggen. Bij voorkeur heeft het werk een melodielijn om te gebruiken, te neuriën (?) tijdens de korte presentaties. Daarmee een muzikale verbinding makend voor de voorstelling.

Nog even op een rij

  1. Wanneer moet het werk worden opgeleverd? Uiterlijk half oktober 2024
  2. Wat is de beoogde lengte van het werk? 3 tot 5 minuten met een lage tot gemiddelde complexiteit voor het openingslied. Het totaal kan langer zijn, als we rekening houden met een variatie op de muziek en tekst tussen opening en slot.
  3. Wat is de beoogde bezetting van het werk? SATB en piano
  4. Welke vergoeding staat er tegenover? Mede afhankelijk van jouw ervaring, de compliciteit en details van de uitvoering. In de begroting gaan we uit van de daarvoor geldende richtlijnen zoals vermeld op nieuwgeneco.nl. (incl tekst en BTW). Subsidie wordt aangevraagd.

Heb je interesse, of wil je meer weten, dan horen we graag van je. We kunnen onze vraag toelichten en je de opzet van het programma sturen.

Namens de programmagroep ’25

Jeannette Wijbenga
t 06 81 07 43 41
E info@4meiprojekt.nl