‘Wij zijn de anderen’  Programma 2018

‘Wij zijn de anderen’
Programma 2018

Groningen:                vrijdag  4  mei 2018  /  Lutherse Kerk  /  21.00 uur
Amsterdam:              zondag  6  mei 2018  /  Oranjekerk  /  15.00 uur
Groningen:                zondag 13 mei 2018 /  Doopsgezinde Kerk  /  15.00 uur

In 2018 brengt het Koor van het 4 Mei-Projekt een programma over ‘uitsluiting en verbinding’. Uitsluiting is van alle tijden: op basis van religie, ras, huidskleur, politieke overtuiging en sekse. En het is ook nu aan de orde van de dag. Verbinding tussen mensen is daarom heel belangrijk. Dat wordt door Octavio Paz prachtig verwoord in zijn gedicht ‘Pierre de Soleil’, dat door Philip Glass op muziek is gezet: ‘De anderen, die mij mijn bestaan verlenen. Er bestaat geen ik, wij zijn altijd de anderen.’
Aan dit stuk hebben wij de titel voor ons programma ontleend : ‘Wij zijn de anderen’.
Joshua Hassler-Forest

In het programma worden koorwerken afgewisseld met piano- en cellostukken, waarbij de cello bespeeld wordt door de 11-jarige (!) Joshua Hassler-Forest. Olga Karelova begeleidt ons op piano. Het geheel staat onder leiding van onze nieuwe dirigent Robert Ramaker.
We zingen onder andere ‘ Lidice’, een prachtig a capellastuk van de componist M. Vacek over de wraakactie van de nazi’s – vanwege de moord op Heydrich – op het Tsjechische dorp Lidice, waarbij 340 mensen werden vermoord en het dorp met de grond gelijk werd gemaakt.

Meer informatie over programma 2018